Vem är vi egentligen?

Vi bakom denna blogg heter som ni redan vet Saga och Tobias. Vi är ett ungt par som båda tycker om att vara ute och peta i jorden. Vi bor tillsammans i ett litet gårdshus vid havet i en riktig sommarstad:)

Saga vet inte riktit vad hon vill, har många stora drömmar, men vilken hon vill satsa på är ännu oklart. Hon håller på att utbilda sig till merkonom, men har ett års hortonomstudier bakom sig. Intresset för grönsaksodling har hon haft sen hon var liten. Både mor- och farföräldrarna hade gårdar där de odlade grönsaker, frukt och bär. Djur har det också funnits på dessa gårdar, under hennes första levnadsår hade morföräldrarna får och enda till lågstadieålder hade farföräldrarna getter och höns och kaniner fanns där tills för några år sedan. Själv har hon odlat lite smått i stugan, några potatisar och lite frön har petats ner i jorden och skötts så flitigt.

Odlingsintresset ökade ännu mera sommaren efter gymnasiet då Saga arbetade på en grönsaksodling. Där fick hon vara med om allt från mass-sådd, utplantering med maskin, skötsel i växthuset, skörd, rensning och potatisupptagning(också det med maskin). Det här var första gången hon såg med egna ögon att man verkligen kan leva på grönsaksodling, tänk sen ännu om man tar till lite djur, då är man ju till stor del självförsörjande!:)
_______________________________________________________________________

Tobias är den utbildade trädgårdsmästaren i huset. Han är uppvuxen på landet där familjen odlade allehanda grönsaker och hade lite olika djur, som får, getter, höns, gäss och så förstås en hel hög med katter. Han blev färdig trädgårdsmästare vintern 2010. För tillfället gör han civiltjänst på ett ålderdomshem där han förutom vårduppgifter även har hand om trädgården.

Sagas stora passion är nyttoväxter och frilandsodling i potagerstil, Tobias faller mera för prydnadsträdgårdar med inslag av nyttoväxter. Han drömmer bland annat om en stor vinterträdgård med ett brett urval exotiska växter och har också som mål att testa så många av dessa växter som möjligt utomhus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0