Välkommen

Hej och välkommen till vår nystartade blogg!

Här är det meningen att jag och min sambo skall dokumentera framgångar (och bakslag) i våra odlingar. Vi bor i södra Finland, alltså odlingszon Ia, vilket borde motsvara zon IV i Sverige?

Våra odlingar består av en kolonilott och en liten gård, där vi odlar i krukor mot vår varma södervägg. Kolonilotten började vi hyra i maj i fjol, så mycket arbete återstår innan allt är som vi vill. Årets säsong började vi i början av april, då vi skyfflade bort lite snö från lotten. Eftersom marken är mycket lerig ville vi inte att snön skulle smälta på lotten och göra den till en sjö...

Tänkte starta bloggen med lite bilder, både från i år och i fjol, så att ni kanske får en bild av vad jag pratar om. Hoppas ni vill följa med och se hur jorden förvandlas från hård lera till humusrik odlingsjord, små frön blir stora plantor och vi får mera kunskap i detta med odling. Drömmen är ju självklart ett hus på landet där vi kan vara närmast självförsörjande på grönsaker och kanske ha lite djur som spatserar omkring bland plantorna:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0