8 säckar blev det!

Igår gav vi ju oss iväg för att söka tång. Det resulterade i några supersköna timmar vid havet, 8 säckar tång och ett stort knippe gräslök, som nu finns i vår frys för senare behov! Körvägen till vårt tång-ställe är ungefär 20minuter och hälften av tiden kör man på en mindre väg mellan skog och åkrar. På en plats betar stora kor, vet inte vad för sort, men fina är de!

På stranden blåste det en hel del, men på andra sidan udden fanns en skön vik med berg. På berget hade det blåst upp tång under vintern, så nu fanns där stora högar, bara att skyffla ner i våra säckar. Vi låg och satt där på berget en god stund och bara njöt av friheten. Tänk, om man ändå fick bo på en så fridfull plats:)

Här kommer nu vår tång-resa i bilder!



Se här vad som mötte oss då vi steg ur bilen



Dimman drog in över dynerna



Som sagt, det var dimmigt, till att börja med



Men så klarna det upp och solen tittade fram. Här på klipporna njöt vi en stund.



Här ser ni den härliga stranden. Den är både lång och långgrund. Absolut ett utflyktsmål för sommaren



De flesta av öarna som syns på bilden kan man gå ut till. Den längst till höger kommer vattnet bara upp till knäna då man går, se till vänster kommer vattnet upp till armhålorna (är 167cm lång)

Det här är verkligen en otroligt fin plats, tänk att den finns bara 20minuter från oss:)

/Saga


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hejsan och tack för kommentaren, så roligt med en ny läsare :)



Vi har en stuga vid havet, i vinter har jag haft tång liggandes över potatislandet. I våras skuffade jag den åt sidan, sådde potatis och tången ligger kvar som marktäckare. Till helgen skall vi åka till stugan och det skall bli spännande att se om potatisen kommit upp :) Senare skall jag lägga ut gräsklipp som täckning på bar jord, fungerar ju också så gödsling.

Det är roligt med odling!

Trevlig läsning här hos er, roligt att läsa lite mer om er båda. Kan förstå att ni bor vid havet, men känner inte igen det som västkusten - ostkusten?



Ha det så gott :)

2011-05-18 @ 19:45:00
URL: http://www.lottas-tradgard.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0